5 рецептів приготування латте

Популярний італійський напій латте в класичному варіанті складається з таких компонентів, як молоко, еспресо і піна. У деяких випадках в коктейль додають сиропи з карамелі, шоколаду, ванілі і інших ароматних підсолоджувачів, оскільки оригінальний рецепт не містить цукру.

Ось добірка з 5 найпопулярніших способів приготування цього чудового напою.

Класичний латте

Будуть потрібні такі інгредієнти:
• 2 ч. ложки зерен кави;
• 50 мл води;
• 150 мл молока;
• для аромату можна додати корицю.

Процес приготування:
• молоко прогріти до 65оС;
• заварити одну чашечку еспресо;
• збити молоко в густу піну професійним капучинатором або домашнім блендером;
• у келих для латте налити кави і додати молоко;
• зверху прикрасити корицею.

Латте з додаванням ароматного сиропу
Для цього рецепту потрібні такі компоненти:
• готове еспресо – 1 чашка;
• сироп (полуничний, ванільний або будь-який інший за смаком) – 50 мл;
• молоко – 150 мл;
• стружка з шоколаду.

Процес створення напою складається з таких етапів:
• в стакан для айриш-кави налити 1/2 сиропу;
• 25 мл молока прогріти до 80оС;
• з'єднати тепле молоко з другою частиною сиропу і збити, отриману масу додати в стакан;
• залишок молока збити до консистенції густої сметани і викласти в келих;
• додати зверху еспресо;
• зверху посипати шоколадом.

Домашній рецепт
Складові:
• кава (можна взяти розчинний) – 2 ст. ложки;
• вода – 150 мл;
• молоко – 150 мл.
Каву потрібно залити окропом і дати настоятися близько 5 хвилин. Потім нагріте молоко збити блендером. В результаті повинна утворитися ніжна пінка. Залишається викласти пінку зверху на каву.

Латте з лікером
Необхідні складові:
• 1 ст. ложка кави;
• 1 ст. ложка лікеру «Бейліс»;
• 1 ч. ложка цукру; 
• 1/2 ч. ложки какао;
• сіль (дрібка);
• 80 мл води;
• 250 мл молока. 

Готувати слід в такій послідовності:
• сіль змішати з цукром, додати зерна і підігріти в турці близько десяти секунд, дуже швидко помішуючи;
• залити воду і зварити каву;
• отриманий напій профільтрувати, додати лікер і все влити в спеціальний келих;
• молоко збити блендером або капучинатором і залити зверху на каву.

Айс-латте
Щоб створити освіжаючий напій, знадобляться такі продукти:
• 1 мірна ложечка кавових зерен;
• молоко – 150 мл;
• вода – 60 мл;
• сироп (ванільний) – 25 мл;
• лід.

Готується коктейль наступним чином:
• шейкер на чверть заповнити льодом;
• приготувати еспрессо, додати його в шейкер;
• туди ж влити молоко і сироп;
• трясти шейкер до повного розчинення льоду. 
Коктейль готовий!

Для Вашої зручності ми зібрали в магазині все необхідне приладдя для приготування найсмачнішої кави, в тому числі у нас доступний в продажі зручний сито фільтр для кавоварки за найкращою ціною.